Geçmişten Günümüze Kadın Kahramanlar Etkinliği Üniversitemizde Düzenlendi

12.04.2018

Geçmişten Günümüze Kadın Kahramanlar" etkinliğimiz Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan Hocamızın moderatörlüğünde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan ve Hocamız Prof. Dr. Hayrunisa Alan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan’ın yaptığı kısa bir değerlendirme konuşmasıyla başlayan etkinlikte sözü daha sonra Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölümü Hocalarından Prof. Dr. Hayrunnisa Alan alarak kahraman kadın kavramı üzerinde durdu. Gerek akademik gerekse toplumsal anlamda kahraman kadını tanımlayan Alan, bu konunun konuşulması ve anlatılması için tek bir etkinliğin yeterli olmayacağını vurguladı.

Etkinliğimizde misafirimiz olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan yaptığı konuşmadı, hayatındaki kahraman kadınların anneannesi, annesi ve ablası olduğunu söyledi.

Kendisi için kahraman olan kadınların yaşadıkları dönemde çok sayıda ayrımcılığa maruz kaldığını aktaran Ravza Kavakcı, sözlerine şöyle devam etti: "Bir kısmınız belki yaşadınız, belki de büyüklerinizden dinlediniz. Her üniversite kapısından girdiğimde benim aklıma giren bir şeydir. Kapıdan girdim problem yok. Özellikle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünden geçerken zihnimde eski Türkiye'ye ait görüntüler var. Bizim için asla olmayan olması mümkün olmayan Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımcılığı gibi maalesef bu topraklarda on yıllarca sürdürülen başı örtülü başı örtüsüz ayrımı yapıldı işte o ayrım karşısında sessizce direnen kahraman kadınlar gibi, 28 Şubat sürecinde kahramanca direnen kadınlar gibi, 15 Temmuzda köprü üzerinde şehit ya da gazi olan kadınlarımız gibi birçok kahraman kadınımız var.” dedi.

Etkinliğimiz Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın plaket taktimi ile son buldu.