Montessori Eğitim Atölyesi Açılışı Gerçekleştirildi

30.11.2018

Montessori Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı

Milli Eğitim Bakanlığı Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,  İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, , Palet Montessori  Okulları, Abra Eğitim ve Gelişim Ürünleri L.T.D. Ş.T.İ  ile yapılan işbirliğiyle 160 saatlik Uygulamalı Montessori Eğitici Eğitimi Kursu ile okul üniversite sanayi işbirliği kapsamında okula kazandırılan tam donanımlı  Montessori Eğitim Atölyesi 27.11.2018 salı günü saat 10.30’da Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı.  Açılışa Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, , Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Palet okulları kurucu müdürü Bilal Erdoğan,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Devlet okulu, devlet üniversitesi, vakıf okulu ve sektörün işbirliğinde açılıyor olması  bu kursun en büyük özelliklerinden. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren ABRA’nın İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne açacağı tam donanımlı montessori atölyesinde ilk etapta 20 öğretmenin montessori eğitimi alması planlanıyor.

Bu Kursta mili eğitim bakanlığına bağlı okullarda çalışan okul öncesi öğretmenleri  ile çocuk gelişimi ve sınıf öğretmenlerine uygulamalı Montessori  materyal eğitimi verilecek. Eğitim yurt dışında Montessori Eğitim Sertifikasını almış olan akademisyenler tarafından verilecektir.  Yeni atölyede  yapılacak Uygulamalı Montessori Eğitici Eğitimi Kursunu bitiren okulun öğretmenleri bu eğitimden yararlanmak isteyen meslektaşlarına Montessori  Eğitimi verebilecek. Aynı zamanda öğretmenlerimiz atölyede okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Erken Çocukluk Dalı 10. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine ve uygulama sınıfı öğrencilerine montessori eğitimi verebilecektir..

Ayrıca yeni atölyede 7 Aralık 2018 tarihinden itibaren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapsamında okul öncesi öğretmenleri ile  çocuk gelişimi ve sınıf öğretmenlerine 120 saatlik Uygulamalı Montessori Eğitici Eğitimi Kursuda  verilecektir.