Üsküdar Çocuk Üniversitesi 2018 - 2019 Eğitim Dönemi Ön Kayıtlar Başladı

12.04.2018

2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğinde özel yetenekli öğrencilere eğitim, rehberlik ve akademik danışmanlık hizmeti veren Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nde 2018 - 2019 dönemi ön kayıtları başladı! Üsküdar Çocuk Üniversitesi; Üsküdar’da ikamet eden ve ya Üsküdar’da eğitim gören 8-14 yaş grubundaki özel yetenekli çocuklara, üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğretmeyi hedeflemektedir.

Bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırma; zekâ seviyeleri, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üstün yetenekli çocukların gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Üstün potansiyelli çocuklarımıza yıllar süren uzun soluklu ve ücretsiz eğitim desteği vermek amacıyla hayata geçirilen Üsküdar Çocuk Üniversitesi, bu yönüyle ülkemiz için ilk ve örnek bir model olmaktadır. YÖK onaylı ilk ve tek Çocuk Üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversitemiz, ülkemizin sahip olduğu en önemli insan kaynağı olan özel yetenekli çocukların belirlenmesi, eğitilmesi ve istihdamı açısından önemli bir misyon barındırmaktadır. Bu hususta, Dünya’nın en gelişmiş ülke ve uygulamaları incelenerek, modern eğitim müfredatları oluşturulmakta ve nitelikli bir eğitim kadrosuyla 2012 yılından bugüne, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi açısından önem taşıyan üstün yetenekli çocuklarımıza yönelik hizmet vermektedir.

2018 - 2019 Eğitim Dönemi’nde de üstün yetenekli öğrencilere eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlayacak olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi ön kayıtları 31 Mart 2018 itibarıyla başlamıştır. 31 Mayıs’ta tamamlanacak olan Üniversitemiz ön kayıtları için kriterlerimiz şöyle belirlenmiştir:

- 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nde 3. 4. veya 5. sınıf öğrencisi olmak.

- Üsküdar sınırları içerisinde ikamet ediyor veya eğitim görüyor olmak.

- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM)’nde öğrenci olmamak.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi bünyesinde eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak üzere ön kayıt yapan öğrencilerin devlet hastaneleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) ya da Üniversitemiz bünyesinde Zeka Testi’ne tabi tutularak 'üstün ve üzeri tanısı' alması gerekmektedir.

Ön kayıtlar 31 Mart - 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Yeterli şartları sağlayarak ön kayıt yapan öğrenciler, üniversite yönetimi ve rehberlik uzmanlarının değerlendirmeleriyle kesin kayıt hakkını kazanacaklardır.

Ayrıntılı Bilgi ve ön kayıt: usgem.org İletişim:

Korkut Özal Kampüsü Altunizade Mah. Yaylalı Sok. No:25 Üsküdar/İstanbul Tel: +90 216 325 72 79 Prof. Dr. Fuat Sezgin Kampüsü Ünalan Mah. Libadiye Cad. No:102 Üsküdar/İstanbul Tel: +90 216 315 40 76